Hønemor

Hønemor er vår mellomavdeling. Her holder 2 og 3åringene til. Barna er delt inn i gruppene: Marihøner (2åringer) Edderkopper (3åringer)

Hønemor

Desto eldre barna blir, desto mer tid tilbringes det ute på eventyr utenfor barnehagens avgrensede lekeområde. Selvom barna på denne avdelingen fortsatt har ganske korte ben, så tar de korte bena dem langt over stokk og stein-  uansett vær og årstid, i tillegg til å ha gården som lek- og læringsarena. Gjennom hele året bruker de mye tid i Småkrypskogen, itillegg til å utforske skogsområdet som ligger rundt. De bruker også mye tid på Ulvenvannet. Sommer, høst og vår blir barnehagens robåter flittig brukt og naturen som ligger rundt Ulvenvannet blir nøye undersøkt, det blir fisket med fiskestang og det blir satt ut garn. Når isen legger seg på Ulvenvannet finner de fram sparkstøttingeene og legger ut på flotte turer over isen med sparkstøttinger og skiturer når snøen legger seg.  

Em gang i uka går Marihønene på Hønemor på tur til barnehagens hytte, sammen med Marihønene på Hanefar. Hytta ligger en kort gårtur fra barnehagen, og veien dit byr på mange spennende motoriske utfordringer. 

Barnehagens fokus er gården og naturen som lek- og læringsarena, barna får i tillegg til å leve villmarkslivet, være med i fjøset, dyrking av egne grønnsaker i vår lille kjøkkenhage, og da også selvfølgelig sanking av det som vokser. Utvalget endrer seg litt fra år til år, men stortsett dyrker vi sukkererter, gulrøtter, krydder og tomater. 

Vi er opptatte av å benytte oss av det naturen kan tilby av materialer, samt gjenbruk, dette kommer tilsyne i mange av formingsaktivitetene på avdelingen. Bruk av naturmaterialer som vann, sand, steiner, pinner, løv, kongler og ull stimulerer også sansene og er med på å fremme undring og inspirere til lek og samspill.