Edderkopper

Edderkoppene holder til inne på Rødstua, der møtes de hver morgen og ettermiddag og har også garderobeplassen sin der.

EDDERKOPPER

Edderkoppene er en gjeng barske 3 og 4åringer, som tilbringer innntil 4 dager i uka på tur, uansett vær og årstid, i tillegg til å ha gården som lek- og læringsarena. Gjennom hele året bruker de mye tid i sitt referanseområdet som har fått navnet Småkrypskogen, itillegg til å utforske skogsområdet som igger rundt. De bruker også mye tid på Ulvenvannet. Sommer, høst og vår blir barnehagens robåter flittig brukt og naturen som ligger rundt Ulvenvannet blir nøye undersøkt, det blir fisket med fiskestang og det blir satt ut garn. Når isen legger seg på Ulvenvannet finner de fram sparkstøttingeene og legger ut på flotte turer over isen med sparkstøttinger og skiturer når snøen legger seg.  

Barnehagens fokus er gården og naturen som lek- og læringsarena, barna får i tillegg til å leve villmarkslivet, være med i fjøset, dyrking av egne grønnsaker i vår lille kjøkkenhage, og da også selvfølgelig sanking av det som vokser. Utvalget endrer seg litt fra år til år, men stortsett dyrker vi sukkererter, gulrøtter, krydder og tomater. 

Vi er opptatte av å benytte oss av det naturen kan tilby av materialer, samt gjenbruk, dette kommer tilsyne i mange av formingsaktivitetene på avdelingen. Bruk av naturmaterialer som vann, sand, steiner, pinner, løv, kongler og ull stimulerer også sansene og er med på å fremme undring og inspirere til lek og samspill.