Våningshuset

Våningshuset er avdelingen for 4-6åringene. De er delt inn i to grupper, Bier som er 4-5åringer og Gresshopper som er 5-6åringer.

På Våningshuset holder altså de eldste barna til. Her legges det vekt på læring gjennom lek og med naturen og gården som hovedarena for aktivtetene. 

Biene 4-5år: 

De har sin egen camp i Engelsrudskogen som benyttes flittig. Den er stadig under utvikling, og barna er ivrige etter å bygge på, endre og oppdage nye muligheter. Skogen rundt blir nøye utforsket, og elven og  Padderudvannet er til stor glede når dagene om sommeren blir for varme. Vi i Nedre Stabæk barnehage mener at barn som får utfolde seg i naturen, til alle årstider og i all slags vær, vil lære seg å bli glade i naturen, får evne og kunnskap til å ta vare på den og alt som lever i den. 

 

Gresshoppene 5-6 år:

Det siste året i barnehagen legges det vekt på skoleforberedene aktiviteter. Gjennom lek, undring og utforskning av skog, mark og vann tilegner barna seg mye lærdom som vil være nyttig å ha med seg videre på skolen. De øver på å klare seg selv i form av av- og påkledning, pakke og bære sekken sin selv, orientere seg i ulike omgivelser, grensesetting, både for seg selv og andre, sosial kompetanse, problemsløsning, språk, naturfag og mye mer. Å gå en lang skitur, eller å ferdes på vann er ikke bare tur. Gjennom alt det barn gjør lærer de, og de lære gjennom å gjøre. 

Gresshoppene har også sin egen camp i Engelsrudskogen, her bygges og klatres det, det utforskes og undres.

 Begge aldersgrupper lever det glade villmarkslivet i skjønn forening med gårdslivet.