Rødstua

På Rødstua holder barna i aldersgruppen 1-3 år til. Barna er delt inn i gruppene: Knotter - 1 åringer Marihøner - 2 åringer Edderkopper - 3 åringer Barna er delt inn i alders inndelte grupper, slik at hver aldersgruppe får oppleve aktiviteter og pedagogisk innhold tilpasset utvikling og modenhet. Edderkoppene er de eldste barna på Rødstua, og tilbringer det meste av barnehagehverdagen på tur i skog og mark, de anses derfor som en egen avdeling.

 KNOTTER OG MARIHØNER 

En typisk dag på Knotter og Marihøner består av frokost, aktiviteter/lek inne eller ute, samlingsstund, spising, soving, stell og rydding. I løpet av uka vil de også gå på tur, ha prosjekter og lage varmmat.

Å bli kjent i nærmiljøet er også en del av innholdet for Knotter og Marihøner. Ved å gå på tur utenfor barnehagen trygge gjerder gis barna anledning til en utvidet naturopplevelse. En gang i uka går de minste på tur til hytta vår som  som ligger en liten gåtur fra barnehagen, veien dit er full av motoriske utfordringer for de små, og de får god øvelse i å komme seg fram i ulent terreng. På hytta har også de som trenger å sove mulighet til det, enten i senger inne eller i hengekøye ute. 

Barnehagens fokus er gården og naturen som lek- og læringsarena, og dette  gjør at også de minste får være med i fjøset, dyrking av egne grønnsaker i vår lille kjøkkenhage, og da også selvfølgelig sanking av det som vokser. Utvalget endrer seg litt fra år til år, men stortsett dyrker vi sukkererter, gulrøtter, krydder og tomater. 

Vi er opptatte av å benytte oss av det naturen kan tilby av materialer, samt gjenbruk, dette kommer tilsyne i mange av formingsaktivitetene på avdelingen. Bruk av naturmaterialer som vann, sand, steiner, pinner, løv, kongler og ull stimulerer også sansene og er med på å fremme undring og inspirere til lek og samspill.