Hanefar

På Hanefar holder de yngste barna til. Barna er delt inn i gruppene: Knotter - 1 åringer Marihøner - 2 åringer

Hanefar

En typisk dag på Knotter og Marihøner består av frokost, aktiviteter/lek inne eller ute, samlingsstund, spising, soving, stell og rydding. I løpet av uka vil de også gå på tur, ha prosjekter og lage varmmat.

Å bli kjent i vårt nærmiljø er stor del av innholdet for barna på denne avdelingen. Ved å gå på tur utenfor barnehagen trygge gjerder gis barna anledning til en utvidet naturopplevelse. En gang i uka går Marihøner  på tur til hytta, sammen med Marihønene som holder til på Hønemor. Hytta ligger en liten gåtur fra barnehagen, veien dit er full av motoriske utfordringer for de små, og de får god øvelse i å komme seg opp og fram i ulent terreng. På hytta har også de som trenger å sove mulighet til det, enten i senger inne eller i hengekøye ute. 

Barnehagens fokus er gården og naturen som lek- og læringsarena, og dette  gjør at også de minste får være med i fjøset, dyrking av egne grønnsaker i vår lille kjøkkenhage, og da også selvfølgelig sanking av det som vokser. Utvalget endrer seg litt fra år til år, men stortsett dyrker vi sukkererter, gulrøtter, krydder og tomater. 

Vi er opptatte av å benytte oss av det naturen kan tilby av materialer, samt gjenbruk, dette kommer tilsyne i mange av formingsaktivitetene på avdelingen. Bruk av naturmaterialer som vann, sand, steiner, pinner, løv, kongler og ull stimulerer også sansene og er med på å fremme undring og inspirere til lek og samspill.